nopoxivir content slider

MITÄ ONTELOSYYLÄT OVAT

Ontelosyylä eli molluska on erään rokkoviruksen aiheuttama ihon uloimman kerroksen infektio.
Infektio on vaaraton, mutta varsin ikävä, sillä se paranee hitaasti, tarttuu ja saattaa aiheuttaa arpia.

Infektio saa alkunsa pienestä ihonvärisestä, nuppineulanpään kokoisesta näppylästä, joka kasvaa ajan myötä ja alkaa usein punertaa. Näppylät ovat koholla ja useimmiten ihonvärisiä tai vaaleanpunaisia. Ne ovat yleensä läpimitaltaan kahdesta viiteen millimetriä, ja näppylän keskellä on pieni kuoppa.
(Ei pidä sekoittaa syyliin, joiden pinta on kovettunut.)

Lapsilla ontelosyyliä on usein vatsassa, käsivarsissa, kasvoissa tai niskassa.
Aikuisilla ontelosyyliä esiintyy pääasiassa sukupuolielimissä, vatsassa, ristiselässä tai reisien sisäpinnalla, jolloin kyseessä on sukupuoliteitse tarttuva tauti.

ONTELOSYYLÄ NÄYTTÄÄ TÄLTÄ

Pehmeä ja kiiltävä pinta

Rokkovirus aiheuttaa iholle näppylän, joka on useimmiten ihonvärinen tai vaaleanpunainen, pinnaltaan pehmeä ja kiiltävä. Näppylä muistuttaa helmeä ja on yleensä läpimitaltaan kahdesta viiteen millimetriä. Sen keskellä on pieni kuoppa.
(Ei pidä sekoittaa tavallisiin syyliin, jotka ovat kovempia ja karheampia.)

Elimistön näkökulmasta ontelosyylät
(kuten tavalliset syylät) ovat lähes ”huomaamattomia”,
sillä ne sijaitsevat ihon uloimmassa kerroksessa.

Viruksen infektoimat solut ovat ontelosyylän keskellä ikään kuin tulppana, ja kuopassa voi olla vahamaista valkoista ainetta, joka saattaa vuotaa syylää painettaessa.

Tämä aine aiheuttaa erittäin helposti tartunnan!

  • ONTELOSYYLÄT

  • TAVALLISET SYYLÄT

MITEN ONTELOSYYLÄT TARTTUVAT?

Ontelosyylät tarttuvat ihokosketuksessa, esimerkiksi käytettäessä samaa pyyhettä tai yhteisissä pesutiloissa. Punoittavat ja rikkoutuneet näppylät aiheuttavat helposti tartunnan. Lapsilla on usein tapana raapia näppylöitä, jolloin ne leviävät helposti muualle kehoon ja tarttuvat muihin lapsiin.

Ontelosyylät voivat helposti muodostaa arpia, jos ne raapii rikki. Punoittavat ja rikkoutuneet näppylät aiheuttavat myös helposti tartunnan.

Tartunnasta taudin puhkeamiseen kuluu 2–8 viikkoa.

Esiintyvyys

Ontelosyylät ovat tavallisia: jokainen tuntee jonkun, jolla on ollut ontelosyyliä. Saksassa ontelosyyliä on todettu 25 %:lla ja Englannissa 30 %:lla 2–10-vuotiaista lapsista. Ruotsissa ontelosyylädiagnoosin saa 40 000 potilasta vuosittain.

TÄHÄN ASTI HOITO ON OLLUT KIVULIASTA

Tähän asti ei ole ollut olemassa nimenomaan ontelosyylien hoitoon tarkoitettua valmistetta. Ontelosyylien hoitoon on käytetty tavallisten syylien hoitoon tarkoitettuja valmisteita, jotka ovat aivan liian vahvoja (tavalliset syylät ovat paljon kovempia kuin ontelosyylät, ja siksi niiden hoitoon käytetty liuos saattaa aiheuttaa voimakasta kipua ja olla tehotonta).

Muita hoitovaihtoehtoja ovat olleet ontelosyylän poistaminen raaputtamalla, puristamalla tai jäädyttämällä. Nämä menetelmät ovat hyvin kivuliaita ja aiheuttavat arpia. Niiden käyttöön liittyy myös suuri uusiutumis- ja infektioriski, ja lisäksi ne ovat aikaavieviä.

NOPEUTA PARANEMISTA

Unimedic Pharma AB tuo nyt markkinoille NoPoxivir®-valmisteen, joka on kivuton ja tehokas menetelmä ontelosyylien hoitoon. NoPoxivir on ainoa Pohjoismaissa myytävä valmiste, joka on hyväksytty käytettäväksi ontelosyylien hoitoon, mikä on aivan ainutlaatuista. NoPoxivir on luokan 1 terveydenhuollon laite, ja sen teho ontelosyylien hoidossa on kliinisesti osoitettu.

Muutaman (yleensä 4–6) päivän hoidon jälkeen alkaa elimistön oma paranemisprosessi, ja yli 80 %:ssa tapauksista ontelosyylät häviävät jo 4 viikon kuluessa hoidon aloittamisesta.

© Copyright 2017 - NoPoxivir | Unimedic Pharma AB | Design: a line Design